Foto: Lausanne-Sport

Briljira u Švicarskoj

Turkeš po starom: Novi gol i ubjedljiva pobjeda Lausannea

Mladi bh. napadač Aldin Turkeš nastavio je seriju pogodaka u Švicarskoj.

Ovaj bivši mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine trenutno je prva zvijezda u Lausanneu, a novi gol, ujedno 13. u ligi, postigao je danas u derbiju protiv Willa.

Turkešov tim u meču 15. kola Challenge lige je na kraju slavio ubjedljivo s 5:0, a pitanje pobjednika praktički je bilo riješeno već u prvih 45 minuta. Zeqiri i Flo su se golovima u 32. i 39. minuti pobrinuli za vodstvo Lausannea na poluvremenu, da bi u nastavku golijadu nastavio upravo Turkeš.

U strijelce su se do kraja meča upisali još Koura i Monteiro za velikih 5:0.

Na čelu liste strijelaca u drugom rangu Švicarske upravo je Turkeš, a koliko dobro ide njemu, toliko ide i njegovom Lausanneu koji je prvi na tabeli sa 33 osvojena boda. Slijedi ga Grasshoppers sa sedam manje, te Will sa osam.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.