Turkeš 'rešeta' u Švicarskoj: Nova dva gola bh. napadača
Foto: Lausanne-Sport

Vodi Lausanne ka eliti

Turkeš 'rešeta' u Švicarskoj: Nova dva gola bh. napadača

Mladi bh. napadač Aldin Turkeš (23) izbio je na čelo liste strijelaca švicarske Challenge lige.

Iz kola u kolo Turkeš pruža sjajne partije za svoj Lausanne, a ništa drugačije nije bilo ni večeras na gostovanju kod Aaraua gdje je njegov tim slavio rezultatom 3:1.

Pitanje pobjednika u ovom duelu Lausanne je riješio već na startu. U trećoj minuti upravo je Turkeš donio vodstvo svom timu, a prednost gostiju u osmoj je udvostručio Zeqiri na asistenciju Kukuruzovića.

Sjajno otvaranje utakmice u potpunosti je paralisalo Aarau, a Lausanne na tome nije stao i već u 11. minuti na semaforu je bilo 3:0. Strijelac je bio ko drugi nego Aldin Turkeš kojem je ovaj gol bio ujedno 11. u dosadašnjem dijelu šampionata.

Aarau je u drugom dijelu pritisnuo, ni nisu mogli domaći napraviti ništa više te su u 49. minuti golom samo popravili rezultat da izgleda malo ljepše...

Osim što je Turkeš trenutno prvi strijelac lige, na njegovim krilima Lausanne je i vodeći tim u Challenge ligi s najvećim izgledima za plasmanom u elitni rang.

Top Komentari

Topten
? ta liga je slaba
0 0
adoado
Bijo je pozvat i u prvoj utakmici zabijo je go. Nerazumijem zasto ne dobija poziv za A Repku. Zabija vec trecu sesonu za redom. Zasluziji je poziv i bijo bi jako pojacanje za A Repku
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi