Turkeš i dalje noćna mora za odbrane u Švicarskoj, večeras stigao do 14. gola u sezoni

Bh. napadač u sjajnoj formi

Turkeš i dalje noćna mora za odbrane u Švicarskoj, večeras stigao do 14. gola u sezoni

A. Čaušević

Aldin Turkeš (23) je nastavlja sa odličnim partijama. U ubjedljivom trijumu Lausanne u trećem kolu Kupa Švicarske bh. napadač je bio dvostruki strijelac.

Lausanne je na stadionu Olyimpiue de la Pontaise dočekala Xamax i goste ispratila sa šest golova u mreži. Bilo je 6:0.

Mrežu gostiju načeo je Turkeš koji svoj prvi gol na susretu postiže u 34. minuti. Tri minute kasnije rezultat na semaforu se ponovo promijenio. Za 2:0 je pogodio Monteiro.

U posljednjim minutama prvog dijela sve je bilo gotovo. Turkeš je u 45. minuti postigao pogodak za 3:0, da bi u nadoknadi Kukuruzović zabio i četvrti gol za domaće.

Agoniju Xamaxa u 65. minuti autogolm je produžio Neitzke, da bi konačan rezultat pet minuta kasnije postavio Zeqiri.

Inače, računajući sva takmičenja Turkeš je večeras stigao do svog 14. gola ove sezone na 15 odigranih mečeva.

U Challenge ligi, odnosno drugom švicarskom rangu, protivničke mreže je tresao 11 puta i prvi je strijelac takmčenja, uz to ima i jednu asistenciju. Preostala tri gola je dodao u Kupu.

Top Komentari

Mica
tankak za repu jos zovi kojovica
1 0
Evo drugog Dzeke, Zti sta cekas zovi ga u reprezentaciju BiH.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi