Pravovremen i precizan start Holanđanina

Savršeni klizeći De Ligta kojim je opravdao svaki uloženi euro

Admin Čaušević

Matthijs De Ligt je ljetos prešao iz Ajaxa u Juventus za 85 miliona eura. 

Nakon teškog početka u Italiji čini se da je za De Ligta okončan period adaptiranja na italijanski fudbal.

Posljednja dva meča protiv Atalante i Atletico Madrida Nizozemac je odigrao bez greške, a u finišu meča s Jorgandžijama je dokazao da vrijedi svaki uloženi euro.

Igrala se 83. minuta utakmice kada je De Ligt preciznim i pravovremenim klizećim startom spriječio Angela Correu koji se nalazio u stopostotnoj šansi.

Correa se pripremio da uputi udarac, a onda se odjednom stvorio De Ligt te ofanzivca Atletica spriječio da zatrese mrežu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Kada dođete u važan klub kao što je Juventus, onda ima pritiska, ali ne bih bio tu da se ne mogu nositi s tim. Morao sam se adaptirati na novi sistem, zadovoljan sam kako se stvari odvijaju", rekao je ovaj 20-godišnjak poslije utakmice.

"Želim da uživam u ovom trenutku. Zadovoljan sam i veoma sretan što sam ovdje", dodao je on.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.