Foto: EPA

Spremaju se promjene

Milan 'mami' Rangnicka do sada neviđenom funkcijom u Italiji

U Milanu se, prema najavama italijanskih medija, spremaju za velike promjene.

Čelnici Milana već duže vrijeme smišljaju plan kako vratiti Rossonere na stare staze slave, a kako ni ova sezona nije počela najbolja, u narednim mjesecima uslijedit će velike promjene na San Siru. Kako u samom rukovodstvu, tako i u stručnom štabu.

Calciomercato.com piše kako vlasnici Elliott Managementa, fondacije koja rukovodi Milanom, namjeravaju razriješiti dužnosti Paula Maldinija i Zvonimira Bobana čija se filozofija kosi s onom predsjednika Uprave Ivana Gazidisa, dok bi na mjesto trenera trebao stići - Ralf Rangnick.

Ime je to njemačkog stratega koji proteklih godina bilježio vrlo dobre rezultate sa RB Leipzigom, a čelnici kluba spremni su ga 'namamiti' tako što će mu dati funkciju potpunu kontrolu nad cijelom klubom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nijemac bi, naime, trebao imati ulogu jednaku onoj koju je Sir Alex Ferguson imao u Manchester Unitedu. Dakle, bio bi trener, glavni skaut i ujedno sportski direktor Milana, a takve ovlasti dosad su bile nezamislive za jednog trenera u italijanskom fudbalu.

Milanu u prilog ide to što Rangnick trenutno nema trenerski posao.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.