Našao svoju 34. "žrtvu"

Messi večeras uradio ono što niko prije njega nije uspio u Ligi prvaka

Endin Čaušević

Barcelona trenutno igra pred svojim navijačima protiv  Borussije Dortmund meč petog kola grupne faze Lige prvaka.

Katalonski klub nakon prvog poluvremena vodi sa 2:0 iako je Dortmund dosta bolje ušao u meč. Barcelona je povela u 29. minuti kada je Messi sjajno uposlio Suareza koji je pogodio za 1:0.

Samo četiri minute kasnije na semaforu je bilo 2:0. Ovaj put Suarez je asistirao, a mrežu Dormunda zatresao je Lionel Messi koji večeras igra 700. utakmicu u dresu Barcelone.

Messi je postavio i nevjerovatan rekord jer je Dortmund čak 34. klub kojem je Argentinac uspio zabiti gol u Ligi prvaka. Prije njega to niko nije uspio uraditi u historiji ovog takmičenja jer je Messi do večeras dijelio prvo mjesto s Raulom i Cristianom Ronaldom koji su tresli mreže 33 različita kluba u Ligi prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.