U Barci bijesni na njega: Pique glavni krivac što će se Superkup igrati u Saudijskoj Arabiji

Dobit će i novčani bonus

U Barci bijesni na njega: Pique glavni krivac što će se Superkup igrati u Saudijskoj Arabiji

Endin Čaušević

Defanzivac Barcelone, Gerard Pique, sve više se fokusira na svoj privatni život i ono što ga očekuje nakon završetka karijere što itekako nervira navijače katalonskog kluba.

Pique je nedavno postao vlasnik teniskog takmičenja Davis Cup, te je odmah promijenio format istog. Igrač Barcelone itekako vodi računa o biznisu koji baš i nema neke veze s njegovom karijerom, a svojim novim potezom je naljutio navijače Blaugrane.

Naime, španski mediji potvrdili su da je upravo Pique bio jedan od ključnih ljudi u mijenjanju formata takmičenja španskog Superkupa. Prije su se igrale samo dvije utakmice pred početak sezone između pobjednika La Lige i Kupa Kralja.

No, sada je to sasvim drugačiji format u kojem će učestvovati više ekipe. Međutim, ono što je najviše zasmetalo klubovima jeste da se Superkup neće igrati u Španiji, te da će prvo izdanje novog formata biti u Saudijskog Arabiji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Danas je potvrđeno da je upravo Pique bio glavni čovjek u dogovoru da se utakmice igraju u Saudijskog Arabiji. On je bio posrednik između RFEF-a i Saudijske Arabije i pomogao je da se taj dogovor postigne.

Zbog toga će Pique dobiti izdašnu novčanu nagradu, ali istovremeno bi mogao postati i jedan od omraženijih navijača Barce. Zbog njega klub sada mora putovati na daleki put u toku sezone, a mnogi vjeruju da je Pique sve lošiji na terenu zbog toga što se fokusirao na neke druge stvari.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi