Prvi nastup nakon sukoba sa navijačima

Xhaka ponovo u startnoj postavi Arsenala!

Arsenal večeras na Emiratesu igra meč 5. kola Lige Evrope protiv Eintracht Frankfurta.

Topnici imaju priliku pobjedom ovjeriti plasman u nokaut fazu, a Emery je izabrao startnu postavu.

Ono što je najzanimljivije jeste da se u prvih 11 našao Granit Xhaka. Ovo će biti prvi nastup Švicarca nakon što su je došao u verbalni sukob sa navijačima Arsenala na meču protiv Crystal Palacea i nakon što mu je oduzeta kapitenska traka.

Sastav Arsenala za večeras: Martinez - Luiz, Mustafi, Sokratis - Tierney, Chambers, Willock, Xhaka - Saka, Martinelli, Aubameyang.

Sead Kolašinac se oporavlja od povrede i nije u konkurenciji za večerašnji meč.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Sa druge strane, trener Hutter se odlučio za sljedećih 11: Ronnow - Hasebe, Abraham, Hinteregger - Da Costa, Kostić, Sow, Fernandes, Kamada - Silva, Paciencia.

Utakmica na Emiratesu počinje u 21:00h.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.