Van terena čak deset sedmica

U Barceloni zabrinuti zbog stanja u kojem se nalazi Dembele: Povreda ga u potpunosti uništila

E. Čaušević

Francuski fudbaler Ousmane Dembele ponovo je doživio povredu zadnje lože zbog koje ga očekuje nešto duža pauza.

Dembele je u srijedu igrao od prve minute protiv Borussije Dortmund u okviru Lige prvaka, ali je na terenu proveo samo 26 minuta. Francuz je zatražio ljekarsku pomoć jer je osjetio bolove u zadnjoj loži, a na kraju nije uspio nastaviti meč.

Agonija za Dembelea u Barceloni se nastavlja i ove sezone jer je odigrao u dosadašnjem dijelu svega devet utakmica. Dembele je postao meta žestokih kritika navijača Barce koji su od nejga očekivali dosta više nakon što je stigao u klub 2017. godine za čak 140 miliona eura.

Međutim, Dembele nikako da pokaže svoj kvalitet, a najveći problem su mu učestale povrede. Taman kada se oporavio i zaigrao od prve minute Dembele se ponovo povrijedio i to ga je zaista baš pogodilo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španski mediji prenose da je ova povrede potpuno uništila psihički Dembelea. U Barceloni su zbog toga zabrinuti da li će Dembele uspjeti vratiti motivaciju i želju za igrom nakon još jedne povrede u nizu.

Nakon što je odradio dodatne preglede iz Barcelone su potvrdili da će on van terena biti oko deset sedmica, te da bi se u tim mogao vratiti tek početkom februara.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.