Kao da je znao šta će se desiti: Šta je Messi rekao saigračima na poluvremenu meča na Anfieldu?

Barca doživjela katastrofu protiv Liverpoola

Kao da je znao šta će se desiti: Šta je Messi rekao saigračima na poluvremenu meča na Anfieldu?

E. Čaušević

Barcelona je u finišu prošle godine doživjela težak udarac u Ligi prvaka od kojeg se ovaj tim još uvijek nije u potpunosti oporavio.

Katalonski klub je bio na pravom putu da osvoji Ligu prvaka, te su svi bili sigurni da će se to desiti nakon pobjede u prvoj polufinalnoj utakmici protiv Liverpoola sa 3:0.

Međutim, onda je u revanšu Barcelona doživjela nevjerovatan šok jer su Redsi uspjeli da slave sa 4:0 i plasiraju se u finale. Meč na Anfieldu je totalno uništio samopouzdanje igrača Barcelone koji su se sigurno već vidjeli u finalnom meču.

Uskoro će Barcelona objaviti dokumentarni film koji se snimao prošle sezone. CIlj je da se javnosti predstavi šta se dešava iza kulisa, odnosno kako se igrači pripremaju za mečeve, te kako slave pobjede i priživljavaju poraze.

Upravo je meč na Anfieldu sigurno najinteresantniji svima, a pojavio se dio iz dokumentarca upravo s ove utakmice. Naime, pred početak drugog poluvremena Lionel Messi je održao govor svojim saigračima, te je poručio da ne smiju dopustiti da im se ponovim meč protiv Rome kada su sezonu prije također šokantno izbačeni iz Lige prvaka.

U tom trenutku Barca je gubila sa 1:0, ali su imali u ukupnom skoru prednost od 3:1.

"Idemo momci napraviti taj korak naprijed. Ne smijemo propustiti ovu šansu. Moramo dati sve od sebe na terenu. Moramo jako početi drugo poluvrijeme. Sjetite se da je naša krivica ono što se desilo u Rimu. Ne smijemo to dozvoliti da se ponovo. To je bila naša krivica i ništa više", rekao je Messi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Image

No, u nastavku meča Barca je doživjela pravu katastrofu jer su Redsi uspjeli zabiti još tri gola i plasirati se u finale gdje su kasnije savladali i Tottenham, te osvojili Ligu prvaka.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mase007
Slab je govornik. Nesto ga slabo slusaju. Mada i sam je kriv, nesto motivise a nije se vidio na terenu.
6 6
teddy sheringham
Za onaj korner uzeo bih im svima od plate godinu dana.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi