Stradali križni ligamenti

Potvrđene crnje slutnje: Sarajevo bez Hebibovića do kraja sezone! · Zvanično

Endin Čaušević

Fudbaleri Sarajeva proteklog vikenda doživjeli su poraz na svom terenu u gradskom derbiju protiv Željezničara (1:3) u meču 18. kola Premijer lige BiH.

Međutim, loše vijesti nakon meča protiv Željezničara nastavile su se za bordo tim. Naime, na ovoj utakmici sredinom prvog poluvremena s terena je morao izaći Anel Hebibović zbog povrede, a nakon što je odradio detaljne pretrage obistinili su se najgore sumnje.

Nalazi magnetom potvrdio je ono i na šta su iz doktorskog tima Sarajeva sumnjali, a to je da su pukli križni ligamenti koljena kako je SportSport.ba ranije pisao.

Iz FK Sarajevo nam je jutros potvrđeno da su nalazi pokazali ono čega su se pribojavali i pred Hebibovićem je sigurno duža pauza.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Igrač Sarajeva će naredne sedmice biti podgvrnut operativnom zahvatu, te će početi s rehabilitacijom.

Međutim, poznato je da je ovo jedna od najgorih povreda i kako stvari stoje Hebibovića nećemo više gledati na terenu ove sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.