Mečevi će se igrati u Saudijskoj Arabiji

Određena satnica za tri susreta španskog Super kupa

A. Čaušević

Početkom januara u Saudijskoj Arbiji će se održati završni turnir španskog Super kupa. 

Na mini turniru će nastupiti Atletico Madrid, Barcelona, Real Madrid i Valencija, a španski savez je danas odredio satnicu mečeva.

Prvi na teren će Valencija i Real Madrid. Te dvije ekipe će svoj polufinalni meč igrati u srijedu 8. januara s početkom u 20 sati.

Drugi polufinalni par čine Barcelona i Atletico Madrid, a oni će snage odmjeriti dan kasnije, također od 20 sati.

Finalni susret kada će i biti poznat pobjednik Super kupa na programu je 12. januara, a start meča je zakazan za 19 sati.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sve tri susreta će biti odigrana na stadionu King Abdullah u Džedi kapaciteta 62.000 sjedećih mjesta.

Interesantno da niti jedna TV kuća u Španiji do sada nije otkupila prva za prijenos utakmica zbog kršenja ljudskih prvaka u Saudijskoj Arabiji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.