Timo Werner odbio Bayern, ali sada pregovara sa Atletico Madridom
Radio COPE izvještava da pregovori između Wernera i Atletica idu u dobrom smjeru

Leipzig neće moći zadržati sjajnog napadača

Timo Werner odbio Bayern, ali sada pregovara sa Atletico Madridom

S. Pašalić

Iako se ove sezone u Njemačkoj priča o fenomenalnim partijama Roberta Lewandowskog, jedan drugi igrač također igra sjajno.

Naime, napadač RB Leipziga, Timo Werner je u 20 utakmica u svim takmičenjima od početka sezone postigao 17 golova i upisao 9 asistencija i zahvaljujući ponajviše njegovim igrama je ovaj klub trenutno na 2. mjestu na tabeli.

Werner je također i prošle sezone igrao odlično zbog čega se pisalo da ga je Bayern već zakapario, ali je 23-godišnji Nijemac ipak odbio mogućnost da pređe u bavarski klub.

U Leipzigu su međutim svjesni da neće moći zadržati Wernera, a trener ovog tima je nedavno izjavio da ukoliko njegov igrač odluči da želi ići, on će ga podržati u toj odluci.

Čini se da stvari polako i idu u tom pravcu s obzirom da španski Radio COPE prenosi kako je uprava Atletico Madrida započela pregovore sa Wernerom, a transfer bi mogao iznositi 60 miliona eura.

Diego Simeone ima jako puno problema u napadu ove sezone, a jučer se pojavila informacija da su četri napadača na njegovoj meti za zimski prelazni rok.

Još uvijek nije poznato da li bi se potencijalni transfer Wernera desio u januaru ili narednog ljeta, ali ukoliko ga Atletico uspije dogovoriti, definitivno će dobiti ogromno pojačanje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Top Komentari

Bayern Munchen
Bayern je odbio da dovede Wernera, slabo ste informisani..fokusirani ste previse na modele i ****e
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi