Mora na operaciju koljena

Loše vijesti za Juventus: Khedira tri mjeseca van terena

Endin Čaušević

Njemački veznjak Sami Khedira ponovo je doživio tešku povredu koljena zbog koje će s terena odsustvovati nekoliko mjeseci.

Khedira je ove sezone konačno počeo igrati u Juventusu nakon što ga je Maurizio Sarri vratio u tim. Međutim, njemački igrač doživio je veliki peh proteklog vikenda na meču protiv Sassuola.

Ovaj meč završen je rezultatom 2:2, a da stvar bude gora za Juventus povrijedio se Khedira. Italijanski klub je saopštio da Khedira mora na operaciju koljena i da će van terena biti oko tri mjeseca.

Sarri je itekako koristio Khediru u dosadašnjem dijelu sezone jer je njemački veznjak igrao na 18 mečeva, a na njih 13 je bio u početnoj postavi.

Njegova povreda sada otvara prostor za Emrea Cana koji se već neko vrijeme žali kako nije zadovoljan minutažom u Juventusu. Can će sada imati više prostora za igru i priliku da se dokaže Sarriju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.