"Ronaldo je prestar, u posljednjih nekoliko mjeseci samo se vuče po terenu"

Žestoke kritike na račun Portugalca

"Ronaldo je prestar, u posljednjih nekoliko mjeseci samo se vuče po terenu"

Cristiano Ronaldo je prestar za moderni fudbal, u posljednjih nekoliko mjeseci se samo vuče po terenu, smatra nekadašnji napadač Juventusa Nicola Amoruso.

Amoruso je za Staru damu igrao krjem prošlog i početkom ovog stoljeća te je u tom periodu postigao devet golova na 53 utakmice, ali bez obzira na tako slab učinak dao je sebi za pravo komentarisati velikog Ronalda.

Ruku na srce, Portugalca baš i ne ide u posljednje vrijeme, ali Amoruso je bio baš bez milosti prema njemu.

"Uvjeren sam da Ronaldo još može biti sjajan, da može zabijati i raditi razliku na terenu samo... Tek kad shvati da su ga stigle godine u kojima se mora daleko više odmarati tj. češće prepuštati svoje mjesto mlađima. Pa čovjek se već mjesecima samo vuče po terenima", kaže Amoruso i dodaje:

"Cristiano mora biti ponizniji i realniji u procjeni vlastitih sposobnosti. Onda će Sarriju biti lakše trenirati ga i voditi kao nogometaša. Uostalom, Juventus ima odlične napadače kao što su Higuain i Dybala. Ronaldo ne može stalno igrati i zbog drugih vrhunskih napadača u klubu, a i zato što su ga, jednostavno, 'stisle godine'", dodaje nekadašnji napadač.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Ronaldo igra jednu od najslabijih sezona u karijeri, a posljednji gol iz igre za Juventus je postigao prije mjesec i pol dana.

Ako na sve to dodamo i nedavne nesuglasice s trenerom Maurizijem Sarrijem, onda je jasno da Ronaldu ovih dana sigurno nije lako.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nany
Svaka ti čast - ti si ga pravo opisao. Stoji na terenu kao nišan !
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti