Messi je ponovo briljirao

Barcelona je nastavila sa serijom pobjeda

Bosanac na Nou Campu zabio dva gola, ali to nije bilo dovoljno pored hat-tricka Messija

S. Pašalić

Barcelona je u 16. kolu La Lige na Nou Campu dočekala Mallorcu i slavila sa 5:2.

Katalonci su od prve minute krenuli po pobjedu, a već u 7. minuti su stigli do vodstva kada je Antoine Griezmann pogodio za 1:0.

U 17. minuti je već bilo 2:0 kada je Lionel Messi majstorskim golom povećao prednost Barcelone.

Gosti se nisu predavali i u 35. minuti su uspjeli da smanje na 2:1 kada je nakon jedne lijepe akcije Ante Budimir koji je inače rođen u Zenici postigao gol.

Ipak, Barcelona je do kraja poluvremena uspjela postići još dva gola. Prvo je Messi u 41. minuti povisio na 3:1, a dvije minute kasnije je Luis Suarez postigao fenomenalan gol petom za 4:1.

U nastavku je katalonski tim i dalje napadao, ali je Mallorca u 64. minuti uspjela smanjiti na 4:2, a strijelac je ponovo bio Budimir.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Konačni rezultat je na kraju postavio Lionel Messi koji je u 83. minuti stigao i do hat-tricka.

Barcelona i Real Madrid su i dalje izjednačeni na tabeli i imaju po 34 boda, a prati ih Sevilla sa 30 bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.