Ivan Rakitić u januaru ipak stiže u Juventus?
Rakitić još uvijek nije siguran da li će ostati na Camp Nou

Klub iz Torina ponovo pokazao interes za hrvatskog veznjaka

Ivan Rakitić u januaru ipak stiže u Juventus?

S. Pašalić

Prije nekoliko sedmica sportski direktor Juventusa, Fabio Paratici, je izjavio da klub iz Torina neće u januaru dovoditi pojačanja.

Prethodno se dosta pisalo o tome da bi Ivan Rakitić mogao stići u ovaj klub, ali se nakon izjave Paraticija činilo da od toga ipak neće biti ništa.

Međutim, mediji u Italiji sada pišu da je Juventus sada ponovo pokazao interes za hrvatskog veznjaka te ga želi dovesti u januaru s obzirom da bi mogao prodati Emrea Cana i Samija Khediru.

Španski mediji su prije toga pisali da se Ernesto Valverde neće protiviti tome da Rakitić napusti Camp Nou, ako to čelni ljudi Barcelone odluče.

U Barceloni je trenutno jako velika gužva u veznom redu i u ovom klubu također imaju nekoliko mladih igrača na koje računaju u budućnosti, pa je jasno zašto 31-godišnji Rakitić nije u prvom planu.

Hrvat ima ugovor sa katalonskim klubom do 2021. godine, a ove sezone je igrao u 13 utakmica, od kojih je u samo njih nekoliko odigrao svih 90 minuta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi