Plavim potrebna pojačanja u odbrani

Dosadašnji defanzivac Olimpije na radaru Željezničara · Saznajemo

Admin Čaušević

Odbrana FK Željezničar se u prvom dijelu sezone ispostavila kao slabiji dio tima te će Plavim tokom pauze biti potrebna pojačanja u posljednjoj liniji. 

Tim s Grbavice će ove zime sigurno pretrpjeti određene igračke promjene. To se posebno odnosi na odbranu koja nije na nivou veznog i ofanzivnog dijela ekipe.

Štoperske pozicije u prvom dijelu sezone držali su uglavnom Kemal Osmanković i Enes Sipović te ponekad Jadranko Bogičević. Primljeni 21 gol ovoj trojici fudbalera svakako ne ide u prilog.

Kako SportSport.ba nezvanično saznaje kao moguće pojačanje Željezničara spominje se dosadašnji štoper ljubljanske Olimpije, Ermin Alić.

Alić je prošle sedmice raskinuo ugovor s Olimpijom nakon devet mjeseci provedenih u tom klubu i ne isključuje se mogućnost njegovog dolaska u redove Plavih.

Inače, njegova avantura u klubu iz slovenačke prijestolnice sigurno ne spava u kategoriju uspješnih s obzirom da za provedeno vrijeme u timu nije upisao niti jedan nastup.

Ovaj 27-godišnji Crnogorac je karijeru počeo u Jedinstvu iz Bijelog polja, zatim je prešao u Rudar Pljevlja, nakon čega slijedi odlazak u Španiju gdje je jedno vrijeme bio član B tima Villareala.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nastupao je još za Sparatak iz Subotice, zatim se vratio u Rudar Pljevlja, pa je uslijedio odlazak u Dečić iz Tuzija. Prije Olimpije igrao je za slovenački Triglav.

Tokom karijere prošao je i omladinske selekcije Crne Gore, dok za seniorsku reprezentaciju te zemlje još nije upisao niti jedan nastup.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.