Odlična polusezona iza Banjalučana

FK Borac: Povratak sa stilom

A. Čaušević

FK Borac je na pravom putu da se vrati u sami vrh bh. fudbala gdje je bio početkom ovog desetljeća kad su osvojeni Kup i titula prvaka BiH. 

Ako je slutiti po rezultatima iz minule polusezone Premijer lige za Borac se može reći da se u elitni rang vratio sa stilom.

Učinak od 35 bodova nakon 19 kola za povratnika u društvo najboljih se može okarakterisati kao izuzetan uspjeh te u redovima "velikana iz Platonove" svi moraju biti zadovoljni urađenim.

Tokom priprema Borac angažovano provjerenih i iskusnih imena, Stojan Vranješ sa 11 postignutih golova podsjeća na svoje najbolje dane, odbrana predvođena Markom Jovanovićem djeluje odlično i rezultati ne izostaju.

Banjalučani su prvi dio sezone završili na diobi drugog mjesta kojeg dijele sa Željezničarom i imaju svega bod manje od vodećeg Sarajeva te su definitivno među kandidatima za titulu prvaka.

Uprava Borca je prepoznala i rad trenera Branislava Krunića koji je za dobro odrađen posao nagrađen produženjem ugovora do 2021. godine.

U minuloj polusezoni na 19 mečeva ostvareno je deset pobjeda, pet remija i četiri poraza s tim da su Banjalučani posljednji put izgubili prije skoro tri mjeseca od Sarajeva s 1:0.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Igrači Borca su na pauzu otišli kao tim s najboljom formom i to sa nizom od devet mečeva bez poraza. U tom nizu upisano je sedam pobjeda što je rezultiralo probojom u sami vrh tabele.

Do sada se nikad nije desilo da ekipa koja izbori plasman u Premijer ligi odmah postane i prvak. Kako sada stvari stoje Borac će imati i više nego izgledne šanse da postane prvi klub kojem će to uspjeti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.