Povratnik u ligu najbolji domaći tim polusezone

Uz jednu bitnu napomenu

Povratnik u ligu najbolji domaći tim polusezone

S. Grebović

Fudbaleri Borca su najbolji mogući način okončali polusezonu pobjedom na Slobodom rezultatom 2:1 na svom terenu u posljednjoj utakmici tekuće godine.

Borac će na proljeće krenuti sa visoke treće pozicije sa 35 bodova, čime navijači ovog kluba mogu biti itekako zadovoljni.

Malo je ko očekivao da će Banjalučani na ovaj način otići na zimsku pauzu, jer su nakon deset odigranih kola bili na šestom mjestu. Do tada su poraženi u četiri navrata.

Međutim, upravo je u tom kolu tim Branislava Krunića posljednji put okusio gorčinu poraza kada je na Koševu slavilo Sarajevo minimalnim rezultatom golom Mersudina Ahmetovića pred sami kraj susreta.

Iako na strani nisu baš najbolji, domaći teren Gradskog stadiona u Banjaluci je ove sezone prava tvrđava. Tome svjedoči činjenica da je upravo Borac najbolji domaći tim lige sa omjerom od sedam pobjeda i svega tri remija, što čini saldo od 24 osvojena boda po čemu su lideri.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Treba imati u vidu da su Banjalučani na svom terenu odigrali dest utakmica, a drugoplasirano Sarajevo devet koje je na omeru osam pobjeda i jednog poraza sa istim brojem bodova.

Nema sumnje da će se Borac i na strani morati popraviti na proljeće ukoliko žele napasti titulu prvaka, što nije nemoguće s obzirom na poziciju na tabeli.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BJB1
Koliko je penala svirano borcu?!i zvjezda bi bila u vrhu da je imala toliko penala!!
2 3
KB9
Kako? Sarajevo je kod kuce odigralo utakmicu manje a ima isto bodova kao i Borac kod kuce To znaci ako odigra tu utakmicu i pobijedi Sarajevo bi kod kuce osvojilo 27 a Borac 24......
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi