(Foto: EPA)

Cijena je 111 miliona eura

Barcelona kreće po Lautara: Ogromna klauzula će biti aktivirana!

Midhat Šljivak

Lautaro Martinez bi karijeru od narednog ljeta mogao nastaviti u Barceloni.


Sjajni argentinski napadač ove sezone igra zaista sjajno u dresu Intera. Impresionirao je posebno vodeće ljude Barcelone, koji neće štediti novac kako bi angažovali 22-godišnjeg napadača.

Kako navodi španski magazin AS, Barcelona će narednog ljeta aktivirati odštetnu klauzulu od 111 miliona eura, koja važi u prve dvije sedmice jula.

Na Nou Campu u argentinskom fudbaleru vide idealnu zamjenu za Luisa Suareza. Urugvajac je već u poznim godinama (33) i vrlo lako bi se moglo desiti da upravo Lautaro bude zamjena za njega.

Martinez je ove sezone zaista odličan u dresu Intera. Odigrao je ukupno 21 meč i ostvario je učinak od 13 golova i četiri asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.