Čekao i dočekao: Bivši saigrač iz Manchester Uniteda Lukakuu dodao sol na ranu

Belgijanac s Interom ispao iz Lige prvaka

Čekao i dočekao: Bivši saigrač iz Manchester Uniteda Lukakuu dodao sol na ranu

A. Čaušević

U transferu vrijednom 65 miliona eura Romelu Lukaku je ljetos napustio Manchseter United i prešao u Inter potpisavši petogodišnji ugovor. 

Dolazak na Giuseppe Meazzu za Lukakua je značilo i igranje u Ligi prvaka, za razliku od ostanka u Unitedu koji ove sezone nastupa u Europa ligi.

Međutim, put Nerazzurra u elitnom takmičenju okončan je već u grupnoj fazi nakon sinoćnjeg poraza od Barcelone pa će Belgijanac na proljeće igrati Europa ligu.

Pred susret trećeg kola Lukaku je na Twitteru 22. oktobra objavio fotografiju s treninga Intera uz opis da se raduje utakmici Lige prvaka.

Nekoliko sedmica kasnije priliku da ga isprovocira je dočekao njegov bivši saigrač iz Untieda, Luke Shaw.

Nakon što je Inter ispao Shaw je citirao Lukakua uz opis "Dobro došao nazad", aludiravši da će bez obzira na odlazak s Old Trafforda opet igrati Europa ligu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, Lukaku je grupnu fazu LP odigrao sasvim solidno. Na pet mečeva zabio je dva gola i upisao isto toliko asistencija. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi