Reakcija De Jonga kad je vidio da je Ajax ispao je pravi primjer ljubavi prema nekom klubu

Kopljanici se oprostili od LP

Reakcija De Jonga kad je vidio da je Ajax ispao je pravi primjer ljubavi prema nekom klubu

A. Čaušević

Prošle sezone su bili pravi hit Lige prvaka, dogurali su do polufinala, a ove su svoj put već okončali u grupnoj fazi. Riječ je o ekipi Ajaxa. 

Među igračima koji su prošle sezone nosili igru Ajaxa bio je i Frenkie De Jong. Talentovani veznjak je ljetos prešao u Barcelonu.

Kopljanici su pred posljdnje kolo imali sve u svojim rukama. Protiv Valencije im je bio dovoljan i bod na Amsterdam Areni, ali su Šišmiši slavili s 0:1.

Istovremeno De Jong je s Barcelonom igrao na Giuseppe Meazzi protiv Intera. Katalonci su stigli do trijumfa s 1:2, a Holanđanin je na terenu proveo 20-ak posljednjih minuta.

Kada je utakmica završila igrači Barcelone su čestitali jedni drugim na uspjehu, dok je De Jong nestrpljivo gledao ka semaforu kako bi saznao ostale rezultate.

Kada je vidio da je Ajax spustio je glavu, snuždio se, te je bio vidno razočaran razočaran što je njegov bivši klub okončao svoj put u Ligi prvaka već u grupama. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Njegova reakcija zapravo možda najbolje pokazuje koliko voli Ajax i šta znači voljeti jedan klub.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Uskoro će fudbaleri postati glumci, ovaj je na dobrom putu.
4 1
Alpasinacxx
Joj gestikulacija, isto Hose Armando :D
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti