Drugi rang takmičenja u BiH

Transfermarkt objavio nove cijene za Prvu ligu FBiH: Koji klub je najvrijedniji?

Početkom ovog mjeseca na specijaliziranom portalu za cijene fudbalera Transfermarkt izašle su nove cifre i za igrače i klubove u Prvoj ligi Federacije BiH.

Tako možemo vidjeti da je trenutno najvrijedniji klub u drugom rangu takmičenja Bosne i Hercegovine FK Olimpik sa ukupnom vrijednošću igrača od 1,8 milion eura.

Iza su GOŠK i Goražde, pa dalje slijede TOŠK, Čapljina, Rudar Kakanj, Igman Konjic itd. Ovi klubovi imaju ukupne vrijednosti od 1,5 do 1,7 miliona eura.

Zanimljivo, ukupna vrijednost svih igrača u Prvoj ligi Federacije BiH iznosi 22,8 miliona eura. 

Inače, nakon prvog dijela sezone u ovom takmičenju lider je Olimpik sa 34 osvojena boda, dok su iza Goražde i TOŠK sa po 28.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.