Atalanta i Manchester City u osmini finala

Crna sudbina zadesila Dinamo Zagreb u posljednjem kolu Lige šampiona!

Fudbaleri Manchester Cityja i Atalante plasirali su se u osminu finala Lige šampiona iz grupe C.

U večerašnjim susretima posljednjeg 6. kola grupne faze Manchester City je porazio Dinamo Zagreb u gostima sa 4:1, dok je Atalanta slavila protiv Šahtara u Kharkivu sa 3:0.

Idemo početi od meča na utakmicom Dinamo - Manchester City. Dinamo je puno bolje otvorio susret i vrlo brzo došao do vodstva. Kadzior je bio asistent, a Dani Olmo strijelac sjajnog gola u 10. minuti za vodstvo domaćih.

Nakon tog pogotka City je krenuo pritiskati na gol Livakovića što mu se isplatilo u 34. minuti kada Gabriel Jesus postiže gol za poravnanje. Igrači i navijači Dinama ljutili su se na glavnog suca Del Cerra jer nije prekinuo igru zato što je Emir Dilaver u tim trenucima ležao na travi, a također su se ljutili i na gostujuće igrače koji nisu željeli izbaciti loptu vani. Na kraju nisu ništa dobili osim žutog kartona za Ademija, a poluvrijeme je završeno upravo ovim rezultatom.

U nastavku meča City ubacuje u brzinu više i vrlo brzo rješava pitanje pobjednika. Gabriel Jesus je postigao još dva gola i to u 50. i 54. minuti za 1:3 i tada je bilo jasno da Dinamu spasa više nema. Šest minuta prije kraja City je postigao još jedan pogodak i to preko Fodena.

Do kraja susreta Modri nisu uspjeli napraviti ništa ozbiljno i čekali su samo na vijesti iz Kharkiva da saznaju idu li barem u Evropa ligu.

Ipak, na kraju se ni to nije desilo jer je Atalanta pobijedila Šahtar u gostima sa 3:0, a sva tri pogotka je postigla u posljednjoj četvrtini susreta.

Prvo je Castagne u 66. minuti pogodio za 1:0, da bi deset minuta prije kraja susreta pobjedu gostiju i plasman u osminu finala potvrdio Pašalić. Posljednji gol na susretu postigao je Gosens u 94. minuti.

To znači da će iz ove grupe u Evropa ligu kao trećeplasirana ekipa Šahtar, dok Dinamo ovog puta neće prezimiti u Evropi iako ništa nije govorilo da će tako biti poslije tri odigrana kola. Prvi u grupi završio je City sa 14 bodova, dok je Atalanta druga sa sedam.

Liga prvaka, grupa C:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dinamo Zagreb - Manchester City 1:4

Šahtar - Atalanta 0:3

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.