Remont ekipe

Feđa Dudić održao obećanje i skresao igrački kadar FK Velež: 9+1 su bivši u Mostaru! · Saznajemo

Midhat Šljivak

Feđa Dudić preporodio je Velež od dolaska na klupu ovog tima.

Rođeni su iz kola u kolo igrali sve bolje, a jako dobra polusezona zaključena je pobjedom protiv Željezničara na Grbavici, pa se na odmor otišlo u jako dobrom raspoloženju.

Velež će međutim u nastavak sezone ući bez nekoliko fudbalera. Dudić je održao obećanje i skresao je igrački kadar i nekolicina ih neće nositi dres mostarskog tima na proljeće.

Klub je raskinuo ugovore sa Marquesom, Kalezićem, Skokom, Dudićem i Kuduzovićem. Interesantno je svakako da je zbog onog što je Kuduzović napravio za ekipu prethodnih godina, rukovodstvo odlučilo da mu finansira upis za trenersku B licencu.

Pored fudbalera sa kojima je raskinut ugovor nekoliko igrača će na posudbu. To su Samardžić, Alikadić, Rahimić i Mandžuka. Mandžuka je tražio raskid ugovora, pa će klub o njemu naknadno donijeti odluku.

Također, upitan je status Valmira Berishe. On će pokušati u narednom periodu dobiti papire po kojima ne bi bio stranac, a ako u tome ne uspije, klub će donijeti odluku o njegovoj budućnosti.

Dudić je otkrio i kako će Velež pokušati da dovede određena pojačanja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ostajemo na 17+3 igrača od kojih je Zeljković povrijeđen. Pokušat ćemo u ovom prelaznom roku da dovedemo četvoricu kvalitetnih fudbalera, što će biti dovoljno za polusezonu koja slijedi", rekao je Dudić za SportSport.ba.

Nema dileme da će Velež imati šta da pokaže i u drugom dijelu sezone, a sigurno da bi Dudić sa pravim pojačanjima mogao napasti i gornji dio tabele.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.