Arsenal je gubio sa 2:0, ali se uspio vratiti i odigrati 2:2.

U nekim grupama je bilo uzbuđenja do posljednje minute

Poznat dio putnika u nokaut fazu Evropske lige

S. Pašalić

U okviru posljednjeg 6. kola grupne faze Evropske lige od 19 sati je odigrano 12 utakmica.

U grupi A vodeća Sevilla je stigla na gostovanje kod APOEL-a i upisala prvi poraz rezultatom 1:0.

Qarabag, za koji nastupa i Asmir Begović je na svom terenu odigrao 1:1 protiv Dudelangea. Begović nije nastupio za domaće, a dalje iz ove grupe idu Sevilla i APOEL.

Kopenhagen je u grupi B ugostio Malme, a gosti su slavili sa 1:0, dok je Dynamo Kiev na svom terenu ugstio Lugano i odigrao 1:1. Dalje iz ove grupe su prošli Malme i Kopenhagen.

Basel je u okviru grupe C savladao na svom terenu Trabzonspor sa 2:0, dok je Getafe slavio protiv Krasnodara sa 3:0, a dalje su prošli Basel i Getafe.

U okviru grupe D Lask Linz je na svom terenu savladao Sporting sa 3:0 i osvojio prvo mjesto u grupi, ali i portugalski tim ide dalje iz ove grupe. PSV je u drugoj utakmici ove grupe ugostio Rosenborg i odigrao 1:1.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Celtic je u grupi E već ranije osigurao prvo mjesto, a u posljednjem kolu je poražen u gostima kod CFR Cluja sa 2:0. Rumunski tim također ide dalje iz ove grupe. U drugoj utakmici ove grupe Rennes je na svom terenu savladao Lazio za koji nije igrao Senad Lulić sa 2:0.

Eintracht Frankfurt je u okviru grupe F na svom terenu dočekao Guimaraes i upisao poraz rezultatom 2:3. Arsenal je u drugoj utakmici na gostovanju kod Standarda odigrao 2:2 i osvojio prvo mjesto, a dalje ide i njemački tim.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.