Porodica Dončić porijeklo vodi sa Kosova

Rođak Luke Dončića otvorio dušu: Puno mi je srce kada neko iz ovakve sirotinje krene putem slave

Midhat Šljivak

Luka Dončić ove sezone briljira u dresu Dallas Mavericksa.

Mladi Slovenac je već sada kandidat za najkorisnijeg igrača NBA lige, a svakako je veoma interesantno da Luka porijeklo vodi sa Kosova.

U mjestu Biča i dalje živi jedan dio porodice Dončić, odnosno brat Lukinog djede Srbobrana.

"Ovdje smo brat i ja odrasli. Srbobran je zbog teških uslova života prije 40 godina napustio Biču i otišao je u Sloveniju. Tamo su dobili sina Sašu, koji je isto bio košarkaš. Ali njegov Luka nas je sve toliko obradovao da sad stalno prati američku ligu", rekao je Stojan i nastavio je:

"Meni je puno srce i svih nas rođaka, što je neko naš iz ovakve provincije i sirotinje krenuo putem slave. I ja sam zbog njega postao popularan i pitaju me šta mi je Luka".

Stojan se često čuje sa Lukinim ocem Sašom, ali da ne očekuje zvijezdu Dallasa u Biču.

"Čujemo se često sa Lukinim ocem. Nije pogodan trenutak za Lukin dolazak. Vrijeme je učinilo svoje, udaljilo ga je od porodičnog korijena", poručio je Stojan.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.