Ko je MVP, Luka ili Giannis?

Glavni kandidati

Ko je MVP, Luka ili Giannis?

M. Šljivak

Evropa nikada ranije nije imala toliko kvaliteta u NBA ligi.


Kroz najjaču ligu svijeta prošao je zaista veliki broj kvalitetnih košarkaša sa Starog kontinenta, ali ono što trenutno rade Giannis Antetokounmpo i Luka Dončić je zaista nevjerovatno.

Tako je ovaj duo trenutno na vodećim pozicijama na ljestvici najkorisnijih igrača. Giannis je prvi, a Luka odmah iza njega.

Ostale pozicije drže sve same legende lige među kojima su LeBron James, James Harden, Anthony Davis.

Gianis i Luka imaju zaista nestvarne brojke. Grčka zvijer je na prosjeku od 30.9 poena, 13.2 skokova i 5.5 asistencija po utakmici, što je zaista fantastično.

Sa druge strane Dončić također briljira iz noći u noć, a njegove trenutne statistike su 30.4 poena, 9.9 skokova i 9.3 asistencije po meču.

Zaista impresivno...

Top Komentari

Zoilomas
Luka
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi