Sanches na kraju nije otišao u PSG prošlog ljeta, ali je ovog otišao u Lille

Bivši igrač Bayerna govorio o vremenu kada je bio nezadovoljan sa svojim statusom u timu

"Imao sam ponudu PSG-a i želio sam ići, ali me Kovač nije pustio"

S. Pašalić

Niko Kovač je početkom novembra napustio klupu Bayerna.

Hrvatski stručnjak je vodio bavarski klub nešto malo manje od godinu i pol dana, a za to vrijeme je imao problema sa nekoliko igrača koji su bili nezadovoljni sa svojim statusom u klubu.

Jedan od tih igrača je bio i Renato Sanches koji je u par navrata isticao da je nezadovoljan sa minutažom u timu i prijetio je da će napustiti Bayern.

Zbog svojih stavova koje je prvo rekao javnosti, a ne treneru, Sanches je od strane Kovača kažnjen sa 10.000 eura.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sanchesu se na kraju ispunila želja pa je ovog ljeta otišao u Lille za 25 miliona eura, a sada je otkrio da žali zbog toga što ranije nije prešao u PSG iako je imao ponudu ovog kluba, ali ga Bayern i Kovač nisu htjeli pustiti.

"Istina je da sam lani imao ozbiljnu ponudu od PSG-a, ali moj klub i moj tadašnji trener Niko Kovač nisu me željeli pustiti… Sada mi je cilj izboriti mjesto u reprezentaciji i nastupiti a Euru", izjavio je Sanches za Telefoot.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.