Bayern i Coutinho bez milosti prema Werderu, 'poker' Borussije
EPA

Sjajna partija brazilskog fudbalera

Bayern i Coutinho bez milosti prema Werderu, 'poker' Borussije

U sklopu 15. kola Bundeslige danas je u terminu od 15:30 sati odigrano pet utakmica u Bundesligi.

Najviše pažnje, naravno, privukao je Bayern koji je do današnje utakmice s Werderom iz Bremena bio u nizu od dva poraza i pod imperativom pobjede. Uspjeli su na koncu Bavarci da uvjerljivo slave sa 6:1, no sami start utakmice nije bio obećavajući po Flickov tim.

Hladan tuš navijačima Bayerna u 24. minuti je priredio Rashica kada je sjajnim golom sa više od 20 metara matirao Neuera i doveo Werder u vodstvo, no slavlje gostiju nije dugo potrajalo.

U 45. minuti Coutinho je vratio stvari na početak, da bi potom brazilski fudbaler već u sljedećem napadu asistirao Lewandowskom za preokret na Allianz Areni i vodstvo na poluvremenu.

Drugi dio utakmice pripao je u potpunosti Bayernu. Do novog pogotka prvaci Njemačke dolaze u 63. minuti preko danas raspoloženog Coutinha, da bi u 72. minuti sve dileme oko pobjednika razriješio Lewandowski i donio Bayernu prednost od 4:1. Na tome nije stalo, nastavio je Bayern prijetiti i dalje, a Muller i Coutinho uspjeli su još dva puta da zatresu mrežu Werdera za, ispostavit će se,visokih 6:1. Asistent kod Mullerovog gola ponovo je bio Coutinho kojem je ovo bio najbolji meč otkako je došao u Bayern.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Golova nije nedostajalo ni na Opel Areni, gdje je Borussia Dortmund kao gost savladala Mainz sa visokih 4:0. Na odmor su Milioneri otišli pri minimalnom vodstvo zahvaljujući Reusu, a u nastavku u strijelce su uspjeli da se upišu još Sancho, Hazard i Schulz za uvjerljivu pobjedu u Mainzu.

Hertha našeg Vedada Ibiševića uspjela da s minimalnih 1:0 pobijedi Freiburg, dok je Koln sa 2:0 bio bolji od Bayer Leverkusena. Preostali meč između Paderborna i Union Berlina je završen neriješnim rezultatom 1:1.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

tuanzebe
cou ubica
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi