Igrao za reprezentaciju SAD-a

Sin bivšeg igrača Željezničara potpisao za LA Galaxy

U LA Galaxyju već se spremaju na život bez Zlatana Ibrahimovića. Kako bi nastavili s dobrim rezultatima, u klubu uveliko rade na dovođenju novih fudbalera, a jedno od pojačanja za narednu sezonu je Sacha Klještan.

Ime je to 34-godišnjeg veznog fudbalera s čijim su imenom u SAD-u gotovo svi upoznati. Gotovo cijelu svoju karijeru Klještan je proveo u MLS-u i pritom je nekoliko godina igrao za reprezentaciju, a s obzirom na takvu reputaciju nije ni čudo što ga je LA Galaxy predstavio kao svoje veliko pojačanje.

"Vjerujemo da će Sacha biti od velike koristi, kako zbog svojih kvaliteta, tako i samog iskustva koje ima. Sretni smo što je došao u naš klub", poručili su iz LA Galaxyja.

Svoj fudbalski gen Klještan je naslijedio od oca Slavka koji je, zanimljivo, rođeni Bosanac i Hercegovac. Svojevremeno se bavio fudbalom i jedno vrijeme je čak nastupao za Željezničar, a krajem osamdesetih prošlog vijeka otisnuo se u Kanadu i potom spustio do Kalifornije u kojoj je upoznao Amerikanku Kimberli s kojom je dobio troje djece. Jedno od njih je upravo Sacha.

Kada je s reprezentacijom SAD-a dolazio u Sarajevo, Sachu nisu zaobišla pitanja oko njegovih korijena.

"Znam od ranije puno toga o Bosni. Kada sam bio mlađi dolazio sam ovdje. Jako je lijepo biti ovdje i mnogo mi znači što ću igrati tako blizu mjesta gdje je moj otac odrastao", govorio je mlađi Klještan 2013. godine.

Prije dolaska u LA Galaxy, Sacha je prethodno igrao za Orlando City i New York Red Bulls, a jedno vrijeme se okušao i u Evropi. Pet godina je imao priliku i nositi dres Anderlechta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.