Sipović karijeru nastavlja u Kataru, Željezničaru 100.000 eura

Defanzivac pred vratima novog kluba

Sipović karijeru nastavlja u Kataru, Željezničaru 100.000 eura

S. Mlaćo

FK Željezničar će u zimskom prelaznom roku ostati bez 29-godišnjeg defanzivca Enesa Sipovića.

Naime, Sipović će karijeru nastaviti u Kataru, a Plavi će inkasirati obeštećenje od 100.000 eura.

Odmah po kraju polusezone pojavile su se informacije da Sipović napušta Grbavicu, no čini se da je sada sve završeno.

Nezvanično, Sipović će uskoro dobiti vizu, te otputovati u Katar na ljekarske preglede i ako sve bude po planu, potpisati ugovor.

FK Željezničar će se svakako naći u novim problemima kada je zadnja linija u pitanju, pa će Amar Osim u zimskom prelaznom roku akcenat sigurno staviti na pojačanja u ovom dijelu timu.

Sa Plavima se povezuje nekadašnji član FK Sarajevo Rijad Sadiku koji je jučer za SportSport.ba potvrdio interes tima sa Grbavice.

"Kontaktirali su me iz FK Željezničar, ali imam još ponuda. Željezničar je svakako tu u užem krugu, pa ću dobro odlučiti", kazao je Sadiku za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada je Sipović u pitanju, on se na Grbavicu vratio ove godine, a prije toga nastupao je u Saudijskoj Arabiji, Maroku, Belgiji, Rumuniji...

Ove polusezone upisao je 15 nastupa uz jedan pogodak.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BN78
Jad i bijeda BH fudbala,i ono kada počnu pričati o velikanu nečega,čega bolan velikan,100000 eura,a kao jedan od boljih igrača Zelje.Koliko onda drugi vrijede,vjerovatno da njih prodaju po Kili žive vage.
14 1
SrcuDragaBojaPlava
****m ti osime majku u picku
4 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi