Stara dama slavila kod Sampdorije

Majstorije Dybale i Ronalda za novu pobjedu Juventusa

Fudbaleri Juventusa ostvarili su treću uzastopnu pobjedu u svim takmičenjima nakon što su večeras na Luigi Ferraris stadionu u okviru 17. kola Serije A porazili Sampdoriju sa 2:1. 

Stara dama je dobro počela meč, pritiskala rivala i zasluženo došla do vodstva u 19. minuti. Alex Sandro je poslao sjajnu loptu na desnu stranu, a tamo je fantastičan volej uhvatio Paulo Dybala koji pogađa za vodstvo svog tima.

Juve je i nakon toga nastavio igrati rutinski, ali uslijedio je potpuno neočekivan šok za njih. Sampdorija u 35. minuti dolazi do izjednačenja i to golom Caprarija.

Ipak, to nije mnogo potreslo igrače gostujućeg tima koji samo deset minuta kasnije ponovo pogađaju i to ponovo na individualni kvalitet jednog od svojih igrača. Ovog puta bio je to Cristiano Ronaldo koji je nebeskim skokom nadvisio svog čuvara i glavom matirao golmana Audera za 1:2.

U nastavku meča Juve igra rutinski. Stara dama je stvorila nekoliko prilika, a protivniku nije dopuštala previše šansi pa je meč manje - više rutinski priveden kraju s rezultatom iz prvog dijela.

Treba reći i to da je na ovom susretu vratar Juventusa Gianluigi Buffon izjednačio rekord Paula Maldinija po broju utakmica u Seriji A.

Juve je sada ponovo sam na prvom mjestu sa 42 boda ali i utakmicom više od Intera. S druge strane, Sampdorija je ostala na 17. poziciji sa bodom više od opasne zone.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić odigrao je čitav meč i dobio žuti karton.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Italijanska Serija A, 17. kolo:

Sampdorija - Juventus 1:2

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.