Dojučerašnji golman Rudara

Hamzabegović našao novi klub

Dojučerašnji golman Rudar Prijedora Mirza Hamzabegović ekspresno je našao novi tim.

Jesenas je Hamzabegović važio za jednog od najboljih golmana u 1. ligi Republike Srpske. Tokom 13 utakmica je savladan tek u pet navrata, ali nezadovoljstvo određenim stvarima navelo ga je da traži raskid ugovora i da potraži novu sredinu.

Nekoliko klubova je bilo pokazalo interesovanje za Hamzabegovićem, prije svih Zvijezda, ali ovaj 29-godišnji golman na kraju je ispred karijere stavio porodicu i vratio se tamo gdje je sve i počelo - u Podgrmeč.

"Više nisam mlad, moram misliti i na porodicu i zbog toga sam odlučio da dođem u Podgrmeč. U vrhu smo tabele, imamo velike šanse da se plasiramo u 1. ligu Federacije BiH i vjerujem da ćemo u tome i uspjeti", kazao nam je Hamzabegović.

Hamzabegović je posljednji put na golu Podgrmeča bio 2013. godine, a od tada do danas je pored Rudara još nastupao za Jedinstvo, Slobodu, Tuzla City i maltešku Birkirkaru.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti