Druge lige FBiH: Evo ko bi trebao igrati u Prvoj ligi sljedeće sezone

Najbolji tim trenutno dolazi iz Druge lige Sjever

Druge lige FBiH: Evo ko bi trebao igrati u Prvoj ligi sljedeće sezone

Samir Mlaćo

Veoma je uzbudljivo u četiri Druge lige FBiH. 

Kada su lideri u pitanju, u ovom trenutku u viši rang bi išli FK Seona (Druga liga Sjever), FK Borac Jelah (Druga liga Centar), FK Podgrmeč (Druga liga Zapad) i HŠK Posušje (Druga liga Jug).

Vodeća momčad Druge lige Sjever je FK Seona. Ovaj mali, ali veoma organizovani klub, na svom kontu ima 31 bod i najuspješnija je momčad četiri Druge lige u ovom trenutku. Zanimljivo i da je najefikasniji, ali i tim sa najmanje primljenih pogodaka.

Seona ima pet bodova prednosti nad Gradinom tri kola prije kraja prvog dijela sezona i u ovom klubu jasno ističu da je njihov cilj Prva liga FBiH.

Na Zapadu je lider NK Podgrmeč sa 26 osvojenih bodova, četiri više u odnosu na FK Vitez i NK Novi Travnik.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Uzbudljivo je i u Drugoj ligi Centar. Tri tima su se odvojila na vrhu. Borac iz Jelaha ima 29 bodova, NK Vis Simm Bau 27, a Famos iz Hrasnice 25.

Lidersku poziciju u Drugoj ligi Jug dijele HŠK Posušje i FK Klis. Ova dva tima i prošle godine vodila su borbu do posljednjeg kraja, a na kraju je titula otišla u ruko nogometaša FK Klis, međutim zbog nepostojanja svih omladinskih selekcija ovaj klub nije stekao pravo nastupa u Prvoj ligi FBiH.

Top Komentari

mirza24
Seona nema juniora nema nista od 1 fed lige
2 3
Boki
Jos su oni daleko od prve lige a najbolji su zato sto gazda ima para pa kupuje sve gostujuce utakmice oni su k od ekipe
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti