Klopp nakon titule prvaka svijeta kritikovao zgusnut raspored

S. Grebović

Liverpool je jučer tek u produžecima uspio da savlada Flamengo minimalim rezultatom, a gol vrijedan titule prvaka Svijeta postigao je Firmino.

Redsi su se tako uspjeli dokopati jedinog trofeja koji nisu imali u svojim vitrinama, doduše uz mnogo poteškoća.

Njemački stručnjak za kormilom ove ekipe Jurgen Klopp, pohvalio je svoju ekipu pogotovo kada se zna težak raspored utakmica koje su iza i pred njima. Liverpool praktički igra novu utakmicu svaka tri, četiri dana, na šta je i sam ukazao.

"Iscrpljeni smo. Bila je to nevjerovatno dobra izvedba u jako teškoj utakmici protiv sjajnog Flamenga. Igrači su se osjetno poboljšali u psihičkom smilu zadnjih nekoliko mjeseci i tada vjeruješ u pobjedu svih 90 minuta, ili u ovom slučaju 120 minuta. Jako sam sretan, nevjerovatan je osjećaj je osvojiti Svjetsko klupsko prvenstvo", poručio je.

Liverpool će u narednom kolu za Boxing dan ići na gostovanje Leicesteru u velikom derbiju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.