Salah, Mane i Mahrez kandidati za najboljeg afričkog fudbalera

Spisak spao na tri imena

Salah, Mane i Mahrez kandidati za najboljeg afričkog fudbalera

Afrička fudbalska federacija (CAF) skratila je spisak kandidata za najboljeg afričkog igrača u 2019. godini na tri imena. 

U konkurenciji su, kako je bilo i za očekivati, ostale dvije zvijezde Liverpoola Sadio Mane i Mohamed Salah, a uz njih tu je i zvijezda Manchester Cityja Riyad Mahrez.

Podsjetimo, nagradu za najboljeg prošle godine osvojio je Mohamed Salah i to ispred Manea i Pierra-Emericka Aubameyanga.

Salah je slavio i 2017. godine, dok je prije njega nagradu osvojio Mahrez.

Dakle, Salah ove godine ima priliku po treći uzastopni put osvojiti priznanje čime bi zadržao šanse da izjednači rekord Yaye Tourea koji je priznanje osvojio četiri puta zaredom od 2011. do 2014. godine. Posljednji koji je tri puta zaredom došao do priznanja bio je Samuel Eto'o i to u periodu od 2003. do 2005. godine.

Ipak, čini se da ove godine nešto veće šanse za uspjeh ima Sadio Mane kojem bi to bilo prvo ovakvo priznanje u karijeri.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi