Katastrofa slavnog kluba

Brodolom Rossonera u Bergamu: Izjednačen najveći poraz Milana u historiji!

Fudbaleri Atalante rastavili su na proste faktore Milan u susretu 17. kola Serije A jer su ga u Bergamu pobijedili sa gotovo nevjerovatnih 5:0. 

Atalanta je sjajno ušla u meč i već nakon deset minuta došla do vodstva, a strijelac fantastičnog pogotka bio je Papu Gomez. U nastavku prvog dijela Pašalić i Iličić su pokušavali ugroziti Donnarummu, ali ostalo je 1:0.

Ipak, u drugom poluvremenu Rossoneri su potpuno potopljeni jer su primili još čak četiri gola.

Sve je počelo u 61. minuti kada Pašalić pogađa za 2:0, da bi samo dvije minute kasnije Iličić povisio na 3:0. Tada je bilo jasno da je pitanje pobjednika rješeno, a ostalo je da se vidi koliko će još golova domaći dati.

Na kraju se Atalanta zaustavila na petici jer su do kraja meča golove postizali Iličić i Muriel.

Sada je izjednačen najveći poraz Milana u gostima u Seriji A jer su Rossoneri prije 21 godinu izgubili od Rome s istim rezultatom. Najuvjerljiviji domaći poraz im je od Juventusa 1997. godine kada je bilo 1:6. Dakle, Milan je ovim izjedačio svoj najvujerljiviji poraz u historiji lige.

Atalanta se nakon pobjede probila na 5. poziciju sa 31 bodom, dok je Milan ostao na 10. mjestu s deset bodova manje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serija A, 17. kolo:

Atalanta - Milan 5:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.