Holandski šampionat

Ajax fudbalere Den Haaga kući poslao s šest komada u mreži

Fudbaleri Ajaxa pregazili su danas na domaćem terenu Den Haag sa 6:1 u susretu 18. kola holandskog šampionata. 

Ajax je u posljednje vrijeme imao niz od četiri uzastopna poraza, ali čini se da su stvari krenule na bolje nakon pobjede prije četiri dana protiv Telstara u gostima s 4:3, pa je danas i Den Haag pregažen.

Golijada je počela u 15. minuti kada mrežu gostiju prvi trese Ziyech. Samo osam minuta kasnije Van de Beek postiže gol za 2:0, da bi u 37. mkinuti Ekkelenkamp povisio na 3:0. Konačan rezultat prvog dijela od 4:0 postavlja Gravenberch.

U nastavku meča u strijelce se upisuju Tadić i Traore za 6:0, da bi pred sami kraj počasni pogodak za goste postigao Gossens.

Ajax je nakon ovog trijumfa ostao lider na tabeli sa 44 osvojena boda, dok je Den Haag sada pretposljednji sa samo 13 poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti