Ajax nakon dvije godine izgubio kod kuće u prvenstvu
(Foto: EPA)

Willem II iznenadio u Amsterdamu

Ajax nakon dvije godine izgubio kod kuće u prvenstvu

M. Šljivak

Ekipa Ajaxa doživjela je prvi poraz u nizozemskom prvenstvu ove sezone.


U utakmici 16. kola Eredivisie bodove sa Johan Crujiff Arene odnio je Willem II koji je ostvario pobjedu rezultatom 0:2.

Očekivano, Ajax je bio taj koji je dominirao tokom većeg dijela susreta. Međutim, Kopljanici nisu iskoristili svoje šanse, ali zato njihov protivnik jeste.

Do vodstva su gosti stigli u 42. minuti. Dosuđen je penal, a Tresor pogađa za 0:1.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku Ajax pokušava na sve načine doći do poravnanja. Ipak, to im nije pošlo za rukom, da bi u 78. minuti Dankerlui pogodio za 0:2 i Willem je stigao do velike pobjede.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Usprkos prvom porazu u sezoni Ajax je i dalje prvi sa 41 bodom, šest više od Az Alkmaara koji ima meč manje. Willem II je preskočio PSV i trenutno je treći tim nizozemske.

Interesantno je svakako da je ovo Ajaxu prvi domaći poraz u prvenstvu još od 5. novembra 2017. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi