ACB liga

Real ponižavao protivnika, rezultat iz druge četrvtine je priča za sebe

Edmir Škorić

Real Madrid je očekivano i lako slavio u 14. kolu ACB lige.

Košarkaši Reala su razbili Andorru sa 91:60, a zanimljivo da je u drugoj četvrtini gostujući tim ubacio, pazite sad, samo dva poena!

Prvi period igre završen je rezultatom 24:12, a u drugoj dionici je bilo 26:2, pa je Real na poluvrijeme otišao sa 50:14!

U nastavku su domaći odlučili da malo i odmaraju, da se ne opterećuju, pa je Andorra dobro i prošla.

Thompkins je ubacio 14 poena u pobjedi Reala, dok su po 11 dodali Taylor i Tavares. Deset je ubacio Laprovittola. Jedini dvocifren kod gostiju bio je Musli sa 17 poena.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Real je lider ACB lige s omjerom 12-2, dok je Andorra na omjeru 7-7.

Valencia je na gostovanju kod Manrese poražena sa 79:76, dok je Estudiantes savladao Murciju sa 91:70. U toku ej meč Joventut - Barcelona, a Baskonia i Burgos sastaju se od 20 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.