Sarri ističe da je jučer na treningu Juventusa sve izgledalo savršeno

Trener Juventusa govorio nakon poraza od Lazija u finalu Superkupa Italije

Sarri: Možda me je ono što sam vidio na treningu jučer odvelo na krivi put i nije bilo istina

S. Pašalić

Juventus je večeras poražen u finalu Superkupa Italije od Lazija sa 3:1.

Stara dama nije odigrala pretjerano dobar meč, dok je Lazio znao šta želi i na kraju je zasluženo slavio.

Maurizio Sarri je govorio nakon meča na press konferenciji i analizirao je igru svog tima.

"Bili smo u utakmici, moj osjećaj je da smo stigli s malim deficitom fizičke i mentalne energije. U 91. minuti smo još uvijek bili u igri kada smo imali slobodan udarac iz dobre pozicije, ali je nakon toga uslijedio gol u 93. minuti za 3:1", rekao je Sarri.

Trener Juventus je zatim odgovorio i na pitanje da li ovaj rezultat može utjecati na njegov tim, ali i Lazio.

"Žao nam je što smo izgubili, ali imamo još pet mjeseci za igru, ne vidim kako to može utjecati. Lazio? Oni su u trenutku potpunog samopouzdanja, više im ne treba injekcija. Stanje je vrlo, vrlo visoko.", objasnio je Italijan.

"Jučerašnji trening odveo me na drugi put. Bio je to možda najbolji trening u sezoni. Dao mi je sjajan osjećaj koji možda nije istinit. To je bio moj i osjećaj štaba, okruženja."

"To nas je dovelo do promjene samo tri ili četvorica igrača, možda ono što sam vidio jučer nije bila istina. Dva dana manje odmora? Ovo je raspored u kalendaru, morali smo biti u mogućnosti ići dalje od ove poteškoće", dodao je Sarri.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.