Lulić ponovo heroj Lazija: Nebeskoplavi srušili Juventus i osvojili italijanski Superkup

Rimljani slavili sa 3:1

Lulić ponovo heroj Lazija: Nebeskoplavi srušili Juventus i osvojili italijanski Superkup

A. Čaušević

Fudbaleri Lazija su po peti put u klupskoj historiji stigli do italijanskog Superkupa nakon što su sa 3:1 pobijedili Juventus. Jedan od strijelaca za rimski klub bio je i Senad Lulić.

Osvajač Kupa Italije je bolje ušao u utakmicu. Prvo je u 9. minuti opasno zaprijetio Luis Alberto, da bi naredna ozbiljna situacija donijela i pogodak.

Lulić je u 16. minuti sjajno slomio De Sciglia, ubacio u sredinu, a lopta je došla do Luisa Alberta koji je dobrim udarcem zatresao mrežu Bianconera.

Prvi put Juventus prijeti u 30. minuti, Dybalin slobodnjak sa ivice kaznenog prostora završio je zamalo pored gola.

Kada se očekivao kraj prvog dijela Stara dama je izjednačila. Šut Cristana Ronalda u sudijskoj nadoknadi Strakosha je uspio odbraniti, a na odbijenu loptu je naletio Dybala i pospremio loptu u mrežu.

Sjajnom Argentincu je to bi četvrti gol u susretima italijanskog Superkupa čim je postao rekorder ovog takmičenja.

I na startu drugog dijela Lazijali su bili nešto angažovaniji i konkretniji, ali većih uzbuđenja nije bilo. Alberto je sjajnim ubačajem iz kornera u 62. minuti primorao Szczesnyog da reaguje. U 68. minuti i Correa je šutirao glavom, ali pored gola.

Sarri je u igru ubacio Ramseya i Cuadrada, ali Bianconeri su bili totalno bezopasni i poprilično nekokretni do 70. minute kada je dobro šutirao Ronaldo, ali je lopta otišla pored gola.

Lazio je do drugog gola stigao stigao u 73. minuti kada je poslije lijepe akcije majstorski gol zabio Lulić te tako ponovo postao heroj Nebeskoplavih baš kao i 2013. godine kada je donio trofej Kupa Italije.

U posljednjih 15-ak minuta sasvim očekivano igralo se više na polovini Lazija. Jurio je Juventus rezultat, ali sve je bilo uzalud. U 90. minuti opasno je glavom šutirao Bonucci, lopta je otišla pored gola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U sudijskoj nadoknadi konačnih 3:1 iz slobodnjaka je postavio Cataldi za veliki trijumf Lazija  koji je potpuno zasluženo stigao do petog trofeja italijanskog Superkupa u klupskoj historiji.

Za razliku od Lulića, Miralem Pjanić je odigrao još jednu lošu partiju te je u vidnom padu forme u odnosu na odličan početak sezone.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

edo111
BRAVO MAJSTORE LULICU,steta samo sto de nisu vise cjenili,uglavnom lazio ponovo ocito lekciju juwentusu
14 0
dinas
Vec placemo za Lulicem druze
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi