Trikolori su prvaci svijeta

Zašto u Liverpoolu nema Francuza? Kloppovo objašnjenje je vrlo jednostavno

Admin Čaušević

Francuska je 2018. godine osvojila Mundijal u Rusiji i već neko vrijeme slovi za najkompletnija reprezentacije na svijetu. 

Kada su u pitanju klubovi najbolja ekipu je Liverpool, barem to pokazuju rezultati. Redsi su to potvrdili pobjedom u finalu Svjetskog klupskog prvenstva nakon što su sredinom godine osvojili i Ligu prvaka.

Interesanto već neko vrijeme u Liverpoolu ne igra niti jedan francuski fudbaler. Trener lidera Premiershipa, Juergen Klopp je dao vrlo jednostavno objašnjenje za to.

Čovjek najzaslužniji za povratak slavnog kluba s Anfield Roada u vrh engleskog i svjetskog fudbala je kazao da bi volio imati neke Francuze u timu, ali su preskupi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ne postoji neki posebni razlog. Stvarno ne. Kylian Mbappe igra u PSG-u, Antonie Griezmann je prešao u Barcelonu...Voljeli bi imati francuske igrače, ali neki su preskupi za nas", kazao je Klopp.

Posljednji francuski fudbaler na Anfield Roadu bio je Mamaduo Sakho koji je dres Redsa nosio od 2013. do 2017. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.