Španac bi već u januaru mogao napustiti Dinamo

Ko vodi u utrci za potpis Danija Olma?

Dani Olmo je 2014. godine napustio omladinski pogon Barcelone i stigao u zagrebački Dinamo. Takav potez se pokazao punim pogotkom.

Mladi Španac je napredovao iz dana u dan, a kako je Dinamo bio uspješan na evropskoj sceni, Olmo je imao priliku zapasti za oko evropskim velikanima.

Odavno je jasno da Dinamo neće još dugo moći zadržati 21-godišnjeg ofanzivnog veznjaka, koji je u međuvremenu zaradio i poziv u A reprezentaciju Španije.

Vrlo je moguće da će Olmo već u januaru napraviti veliki transfer, a ako je vjerovati različitim špekulacijama, puno je timova u igri za njegov potpis.

U posljednje vrijeme se pominje i nekolicina timova iz Serije A, u prošlosti se dovodio u vezu i sa Ajaxom, dok i dalje traju špekulacije o interesu engleskih i španskih klubova za njegove usluge.

Tu su Tottenham i Wolverhampton, ali iz Danijeve domovine stižu špekulacije da u utrci za njegov potpis vodi Atletico Madrid.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Navodno Atletico Madrid radi na tome da što prije osigura usluge Danija Olma. Diego Simeone, naime, želi da Atletico potpiše ugovor sa Olmom i dovede ga u januaru, prije nego što se evenutalno Real i Barcelona ozbiljno uključe u utrku.

Vjeruje se da je Atletico Madrid za transfer Danija Olma spreman platiti oko 35 miliona eura.