Morati se već 23 puta ove sezone desila ista stvar

Na putu da postane rekorder

Morati se već 23 puta ove sezone desila ista stvar

A. Čaušević

Svaki fudbaler ima svoju "ahilovu tetivu", a ove sezone otkrivena je i ona Alvara Morata jer mu se iz utakmice u utakmicu dešava ista stvar. 

Morati je čini se postala navika da nakon skoro pa svakog napada Atletico Madrida pogleda ka jednom od pomoćnih sudija.

Naime, od početka ove sezone koja je startala u augustu napadač se našao u ofsajd poziciji čak 23 puta.

Niti jedan igrač u Ligama petice ove sezone nema zabilježen toliki broj nedozvoljenih pozicija.

Najbliži Morati su Coulibaly iz Nantesa, Osmineh iz Lillea, Volland iz Bayera i Werner iz RN Leipziga koji imaju po 22 ofsajda ove sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Devetka" Jorgnadžija je ove sezone odigrala ukupno 15 ligaških susreta, a samo na četiri susreta nije bio u ofsajdu i to protiv Mallorce, Valladolia, Valencije i Espanyola.

Najviše ofsajda ubilježio je u pobjedi nad Osasunom rezultatom 2:0 kada je zabio i jedan od svojih šest ligaških golova ove sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi