Veliko pojačanje za mostarski klub

Više nema dileme, Bilbija u Zrinjskom do ljeta 2023. godine

Nemanja Bilbija od danas je i zvanično novi član HŠK Zrinjski.

Dvadesetdevetogodišnji napadač je nedavno završio svoju odiseju u Južnoj Koreji gdje je igrao za Gangwon, a poslije manje od godinu dana se vratio kući.

Bilbija će, kako se i špekulisalo prethodnih dana, karijeru nastaviti u Premijer ligi BiH, tačnije u redovima Zrinjskog s kojim je danas zvanično potpisao ugovor do ljeta 2023. godine.

"HŠK Zrinjski Mostar s velikim zadovoljstvom potvrđuje ponovni angažman Bilbije, koji će opet obući dres s lentom", stoji u saopštenju Plemića.

Najbolji fudbal koji je igrao Bilbiju veže upravo za period proveden u dresu Zrinjskog. Za Plemiće je odigrao stotinu utakmica i pritom je postigao 44 pogotka uz 26 asistencija, a uspio je tokom ere Pod Bijelim brijegom osvoji i tri titule prvaka naše zemlje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tokom dosadašnje karijere Bilbija je, podsjetimo, u našoj zemlji još igrao za Sarajevo i Borac.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.