Evgeny Romanov kasno ušao među profesionalce

Upoznajte Rusa koji je nokautirao Deontayja Wildera

Midhat Šljivak

WBC prvak teške kategorije Deontay Wilder važi za jednog od najjačih udarača u svijetu boksa.

Amerikanac je do ovog statusa došao uz zaista trnovit put. Ipak, uspio je da dosegne visine koje sada samo treba potvrditi u žestokim okršajima za ljudima iz vrha teške kategorije.

Deontay je još uvijek neporažen u profesionalnoj karijeri, ali kao amater je često znao izgubiti. Posljednji čovjek koji je pobijedio Wildera i to na uvjerljiv način je Rus Evgeny Romanov.

On je 29. februara 2008. godine u duelu Rusije i SAD-a poprilično izdominirao Wildera. Uspio ga je nokautirati i zasluženo je pobijedio.

Romanov je gotovo 20 centimetara niži od Wildera, ali mu to nije smetalo da ga poprilično izdominira u ovom duelu.

Interesantno je svakako da je ruski bokser relativno kasno ušao među profesionalce. Tek 2016. godine je odradio prvi meč, a trenutno je na omjeru 14-0.

Sve svoje borbe je odradio u Rusiji. Njih 10 je dobio nokautom, ali tek čeka prave izazove u karijeri.

Teško međutim da će ikada do Wildera ponovo doći. Za to su mu potrebne pobjede nad vrhunskim imenima teške kategorije, ali ispred njega su zaista velikani svjetskog boksa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.