Joshua ponudio usluge Furyju za meč protiv Wildera, a Kralj Cigana mu na svoj način odgovorio

Hoće li zajedno rušiti WBC prvaka

Joshua ponudio usluge Furyju za meč protiv Wildera, a Kralj Cigana mu na svoj način odgovorio

Midhat Šljivak

Anthony Joshua javno je ponudio svoje usluge Tysonu Furyju kako bi se što bolje spremio za meč protiv WBC prvaka teške kategorije Deontayja Wildera.


AJ je za Sky Sports jasno istakao kako bi rado pomogao Furyju u pripremi za meč koji je na rasporedu 22. februara.

"Mislim da bi se Fury prije želio boriti protiv mene od Wildera, pa zato želim da Fury pobijedi u ovom meču. Fury, ako me trebaš za sparing, tu sam. Sparingovali smo zajedno kao djeca svakako. Došao bih u Ameriku i pomogao mu da se spremi za meč protiv Wildera. To bih uradio jer bi se on sigurno prije odlučio boriti protiv mene, nego Wilder", rekao je Joshua.

Nakon ove javne ponude za sparing oglasio se Kralj Cigana. Pomoć od Joshue bi rado prihvatio.

"Upravo sam vidio kako Joshua govori da bi želio doći da mi pomogne i da bih se ja prije odlučio boriti s njim. To je sigurno. Kada pobijedim Wildera, borit ću se s tobom. Stvarno bih te volio vidjeti u svom kampu pred ovaj meč, kako bih Wildera propisno prebio. Nadam se da zaista želiš doći, jer volio bih te imati uz sebe", poručio je Fury.

Fury i Wilder će u ring ponovo 22. februara, a treba svakako podsjetiti da je prva borba ovog dvojca prije godinu dana, završena bez pobjednika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi